Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 17 mars 2015

Tekla - teknikfestival för tjejer

På Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm anordnas Tekla den 18/4. En teknikfestival för tjejer mellan 11 och 18 år. På programmet finns bland annat 3D-printing, robotar och spelprogrammering. På kvällen medverkar Robyn som också är en av arrangörerna. Så här beskrivs festivalen:
TEKLA ÄR FÖR DIG SOM GILLAR ATT BYGGA, SKAPA OCH TESTA NYA SAKER. FÖR DIG SOM GILLAR MUSIK, ROBOTAR, SLADDAR, SPELA SPEL ELLER VARA KREATIV TILLSAMMANS MED ANDRA.

Även om du tycker att det är lite för långt till Stockholm, så gå i alla fall in och titta på sidan som är både är snyggt designad och intressant att läsa.

http://www.teklafestival.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar