Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 23 mars 2015

Vilket material är bäst för miljön?

Det beror nog på vem man frågar. Den här bilden, som är svår att läsa här men som finns med i tidningen "Ingenjören", nr 1 2015 på sid 27, ger kort och tydlig information om tre sorters påsar.


Att fundera på vilket material som är bäst att använda till kassar och påsar kan leda till intressanta diskussioner. Hur avgör man vad som är bäst för miljön?

Sidan http://www.ingenjoren.se/ kan säkert erbjuda intressant läsning för oss som jobbar med teknik i skolan, så titta in där då och då för inspiration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar