Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 28 april 2015

Faktabanken - här hittar du svaren!

Faktabanken startades 2000 av en professor vid Stockholms universitet som ett svar på alla frågor om hur saker och ting fungerar. Klicka dig fram till "Teknik" och hitta svaren på frågor som Hur gör man magneter?, Hur blir det kallt i kylskåpet? och Hur kan man gjuta betong under vattnet?

Dessutom finns det en mängd svar på frågor inom de naturvetenskapliga ämnena. Under rubrikerna "Specialsektioner" och "Smått och gott" finns också mycket spännande och intressant att ta del av.

Svaren är skrivna på en lite högre nivå, så jag tycker sidan passar bäst för äldre elever eller som inspiration för dig som lärare.

http://faktabanken.nu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar