Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 27 april 2015

Norrköpingselever deltog i final av uppfinnartävling

Linn och Rebecca från Ebersteinska.
Foto: Matilda Sahlin

Härom veckan var det final i Blixtlåset, en uppfinnartävling för gymnasieelever. finalen gick av stapeln på Tekniska museet i Stockholm. i finalen möttes 25 lag, ett av dem var Iceer från Norrköping. Laget bestod av två elever från Teknikprogrammet på Ebersteinska gymnasiet, Linn Andersson och Rebecca Asp. De hade tidigare tävlat i en delfinal i Finspång, och kvalificerat sig för finalen. Iceer tävlade med en isskrapa som ska skydda handen mot snö och is. Den ska dessutom kunna fungera som mönsterdjupsmätare till däcken på bilen och som "parkeringsbricka".

Det blev inget pris till laget från Norrköping den här gången, trots goda insatser.


Iceer. Foto: Matilda Sahlin
Ett av de vinnande bidragen var Foodeq - Från Polhemsgymnasiet, Göteborg. Deras produkt är en matlåda som är rund med en pinne i mitten (ungefär som en sockerkaksform). Gör att värmen fördelas bättre i micron. Locket går att skruva fast så att det inte blir något läckage och locket går även att använda som tallrik när maten ska ätas.
Första pris tilldelades Sockon. Sockon kommer från Teknikcollege Söderslätt, Trelleborg. Produken är en uppfinning som hjälper äldre eller funktionshindrade att ta på sig strumporna.

 
Foodeq.
Foto: Matilda Sahlin
Sockon.
Foto: Matilda Sahlin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar