Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

onsdag 20 maj 2015

Teknikelever visade upp sina arbeten

I måndags var det full aktivitet i ljushallen på Ebersteinska gymnasiet. På den årliga mässan visade eleverna upp vad de jobbat med i olika teknikkurser under året. Här visades exempel på elevarbeten från Teknik 1, Teknik 2, Design 2 och Teknik-specialisering.

Bland besökarna på mässan fanns bl.a. elever och lärare från grundskolan som var nyfikna på vad som händer på gymnasiet och representanter från Teknikcollege styrgrupp, som också var jury och skulle välja ut de bästa produkterna.

Läs mer om mässan i Folkbladet: Teknikeleverna visade upp sina prototyper - Norrköping - Folkbladet

Här kommer några exempel på vad eleverna visade:

En smart produkt som ska underlätta vid flytt. Ett handtag som gör att kartongen inte skär in i händerna.
 

En CAD-modell av handtaget.
 

I Teknik 2 konstruerar eleverna med hydraulik, med hjälp av slangar, vatten och sprutor. Här en lyftkran som lyfter colaburkar. Allt styrs med hjälp av sprutorna.
 

Therese som läser Design 2 har gjort ett mobilfodral med ett förvaringsfack för t.ex. en nyckel. Modellen är utskriven med 3D-skrivare.
 

En smart anordning för att kunna bära med sig datorn när man ska spela med kompisar. Konstruerad i kursen Teknik 1.

En tandkrämshållare för att minska kladd med tandkräm i badrummet, samtidigt ett tandborstställ. Av elever i årskurs 1, Teknik 1.Azira Hadziabdic och Matilda Sahlin, stolta lärare på Teknikprogrammet.

Fotograf: Charlotta Nordlöf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar