Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

onsdag 6 maj 2015

Vidareutbildning för Snilleblixtlärare

Inbjudan till dig som är Diplomerad Snilleblixtlärare i Norrköpings kommun, dvs. som vid något tillfälle redan deltagit i Snilleblixtarnas tidigare Startutbildning för pedagoger.

Datum: 2015-09-14 Klockan: 14.30-16.30
Plats: Konferensrum 6 i Vingen, Louis De Geer
Utbildare: Eva-Britt Petersson, Snilleblixtarna i Sverige

Under den här eftermiddagen hoppas vi kunna ge dig inspiration att vilja använda Snilleblixtarnas fortsättningskoncept "År efter År" tillsammans med dina elever. Dagen innehåller både teori och praktik. Du får två nya lärarhandledningar som stöd.

DAGENS INNEHÅLL:
- Lär känna Blixten och hans vänner (Ledarskapsutbildning för både barn och vuxna, kul att
  arbeta med Snilleblixtarna År efter År)
- Fika och Tipspromenad
- Praktiska övningar – exempel på vad barnen får göra
- Grupparbete och diskussion - Hur hittar man på hemsidan?
- Sammanfattning – Utvärdering - Avslutning

Förslag att ta med hemifrån: Prylar och "skräp" och allt material som kan användas till att "återuppfinna" saker med, exempelvis papprullar, kartong, plast, udda stumpor eller vantar, tyger, tapeter, garn, tråd, knappar, säkerhetsnålar, alla möjliga upptänkliga roliga saker som ni inte har användning för längre, Ju mer desto bättre!

Dagen är kostnadsfri, eftersom Norrköpings kommun är Medlem hos Snilleblixtarna i Sverige.

Anmälan till evabritt.petersson@snilleblixtarna.se eller på telefon 0708-75 80 59 senast tisdag den 5 maj. Hör även av dig om du undrar över något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar