Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 1 juni 2015

Detta händer för Tekniklärare i Norrköping hösten 2015

Just nu har vi några intensiva men också härliga veckor framför oss med skolavslutning och allt annat som följer med ett avslut på ett läsår. Du kanske inte vill tänka längre fram än till lediga, soliga och lata dagar i juli? Jag skulle ändå vilja pålysa några datum i höst. Under nästa termin händer det faktiskt en hel del här i Norrköping när det gäller teknik. Så ta fram din kalender och boka in några av följande datum:


  • Måndag 14/9 Vidareutbildning för snilleblixtlärare. Du som redan gått den första delen i snilleblixtutbildningen är välkommen på del två. Du har fått ett mail om detta, det finns också mer att läsa här. 


  • Måndag 12/10 - tisdag 13/10 CETIS rikskonferens, Tekniken i Skolan 2015. För alla som jobbar med teknik i skolan på något sätt, eller för dig som vill göra det och vill lära dig mer. Ta chansen och träffa hundratals andra pedagoger från hela Sverige. Lyssna på föreläsningar, delta i workshops m.m. Från förskola till gymnasium. Mer information finns här!

  • Under hösten kommer vi också starta upp grupper i Kollegialt lärande - teknik. Vi kommer träffas fyra gånger under nästa läsår för att med metoden kollegialt lärande jobba med teknik. Vi kommer anpassa innehållet efter deltagarna, men ett tänkbart ämne är bedömning. Kollegialt lärande handlar om att utbyta erfarenheter och dela med sig, och mellan varje träff kommer du ha en uppgift att utföra som vi diskuterar tillsammans vid nästa träff. Dessa grupper passar både dig som känner dig lite osäker på ämnet och dig som undervisat ett tag och känner dig säker. Håll utkik här på bloggen! Informationen kommer också spridas till alla skolor via rektorerna. Är du nyfiken på kollegialt lärande, så läs vad skolverket skriver här, en kort och bra text.

Har du några frågor kring något av arrangemangen ovan, så hör gärna av dig till Charlotta.nordlof@edu.norrkoping.se


http://www.liu.se/cetis/konferenser/rikskonferens-2015.shtml
Du kommer väl med på konferensen i höst?        
Två intressanta dagar, med något för alla - och på hemmaplan!      Inga kommentarer:

Skicka en kommentar