Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

onsdag 12 augusti 2015

Kartongmatchen

Mellan 10/8 och 20/11 pågår kartongmatchen ett projekt av Tetra Pak i samarbete med Världsnaturfonden WWF. Det är en tävling med tema återvinning, som också består av inspirationsmaterial för dig som undervisar i form av filmer, Powerpoint-presentationer m.m. Projektet vänder sig till barn från förskolan till årskurs 6.

Bland inspirationsmaterialet finns t.ex. en presentation om en dryckeskartongs livscykel och ett kunskapsmaterial där man kan läsa om mjölkförpackningens historia. Dessa båda passar bra in i Teknikämnets syfte, och du kommer säkert hitta mer du kan ha nytta av i din teknikundervisning, även om du inte vill vara med i själva tävlingen. För den som vill tävla så består projektet av en huvudmatch och tre frivilliga pristävlingar.

 
Se filmen för att få veta mer om pristävling 1!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar