Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 24 augusti 2015

Problemlösarna

Problemlösarna är ett material från Teknikföretagen som presenteras så här:

Välkommen till Problemlösarna – ett konkret lektionsmaterial till teknikundervisningen för årskurs 8-9. Genom Problemlösarna får du som lärare ett kreativt och verklighetsnära verktyg till undervisningen i teknik och eleverna får prova på hur det är att jobba som ingenjör – samtidigt som ni arbetar mot målen i kursplanen.
Problemlösarna består av sju lektioner och fjorton verkliga ingenjörsuppdrag från svenska teknikföretag. Eleverna väljer ett uppdrag som de tycker är intressant och har även möjlighet att delta i tävlingen Årets Problemlösare. Tävlingen avgörs 27 november!
 
 
Exempel på lektionsteman är Hållbar utveckling, Projektarbete och Martematik. På hemsidan finns, alla lektioner, uppdrag och information till dig som lärare. http://problemlosarna.nu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar