Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 17 augusti 2015

Lärorik: om problemlösning och tekniktänk i förskolan

Jag vill tipsa dig om att ta en titt i vår grannkomuns tidsskrift för pedagoger, "Lärorik". Det är en tidsskrift för pedagogisk utveckling inom förskola och grundskola i Linköpings kommun.

I det senaste numret är temat problemslösning och här finns spännande teknikrelaterade artiklar att läsa. "Tekniktänk i förskolan" handlar om hur tekniken uppmärksammas i förskolan med hjälp av ett nytt material. "Problem är till för att lösas" tar upp hur vi tänker och agerar när det gäller problemlösning och hur teknikämnet karaktäriseras av detta. I detta nummer finns också en del att läsa om robotprogrammering och en mycket intressant artikel om bedömning på magkänsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar