Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 27 augusti 2015

Vetenskapsdagen

Den 1/10 arrangeras Vetenskapsdagen på Linköpings universitet. Det är ett nyskapad inspirationsdag för lärare som beskrivs så här:

Vetenskapsdagen är en ny årlig inspirationsdag för lärare i fysik, kemi, biologi, naturvetenskap, matematik, teknik och datavetenskap. Du kommer att få lyssna till flera spännande TED Talks-liknande föredrag från forskare inom dessa områden och delta i spännande studiebesök, för att ta del av forskningsrelaterad verksamhet. I anslutning till varje session kommer du att få träffa en föredragshållare och andra universitetslärare/-forskare för vidare fördjupning och samtal/frågestund.

För att kunna erbjuda både djup och bredd kommer vi att ha parallella sessioner inriktade mot olika ämnesområden, så att alla deltagare förhoppningsvis kan välja en bra kombination av föredrag och studiebesök som passar det egna intresset.
I framtiden planerar vi att ha sessioner/spår som är tydligt inriktade mot  lärare i varje ämne (fysik, kemi, biologi, naturvetenskap, matematik, teknik och datavetenskap), men när vi i höst anordnar Vetenskapsdagen för första gången har vi färre sådana sessioner/spår.Vetenskapsdagen är valbar för gymnasielärare som alla har länsstudiedag denna dag. Det är även studiedag för Norrköpings grundskolor denna dag, och Vetenskapsdagen vänder sig också till dig som undervisar i år 7-9.

Programmet hittar du här: http://www.liu.se/vetenskapsdagen/program/?l=sv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar