Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

söndag 1 november 2015

Ballongbilar på Makerspace

Under veckan som gått har många haft höstlov. Det har funnits mycket aktiviteter att välja på runt om i vår stad. I onsdags när jag och mina söner var lediga passade vi på att testa Makerspace Norrköping och deras höstlovsaktivitet. Uppdraget var att bygga bilar som drevs med ballonger eller gummisnoddar. Det fanns massor av material att välja på, det mesta var sådant som vi kallar skräp, men det visade sig funka riktigt bra för bilbygge. Ingen bil blev den andra lik. Avslutningsvis kunde de som ville ställa upp i ett litet race för att se vilken bil som  gick bäst.
Höslovskul med Makerspace Norrköping. Foto: C. Nordlöf.

Ludvig fixar till det sista på bilen. Foto: C. Nordlöf.
Dags för race för några av deltagarna. Foto: C. Nordlöf.

En av våra skapelser som faktiskt rullade riktigt bra. Foto: C. Nordlöf.

 
Fler bilbilder hittar du här. Mina grabbar som är sex och åtta år tyckte det var jättekul, till och med roligare än besöket på Kolmården dagen efter. Bilarna har de fortsatt att köra med härhemma.

Den här dagen var aktiviteten riktad mot lite yngre barn, annars är målgruppen även äldre barn,  ungdomar och vuxna (alltså en bra inspirationskälla för tekniklärare). Makerspace träffas på onsdagar klockan 16:45-19 på Ebersteinska gymnasiet och robotar och 3D-skrivare är exempel på vad de har pysslat med. Vill du veta mer om Makerspace Norrköping så följ dem på facebook: https://www.facebook.com/makerspacenorrkoping/timeline eller besök hemsidan: http://makerspacenorrkoping.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar