Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 16 november 2015

LYFTIS - ständig förbättring av skolans teknikämne

CETIS (Centrum för tekniken i skolan) tagit fram ett material för att lyfta och förbättra teknikämnet som kallas för LYFTIS. Det är ett stödmaterial som bygger på långsiktigt arbete. Materalet har sin utgångspunkt i hur företag arbetar med ISO14001 och är alltså systematiskt. LYFTIS är nyligen släppt och kommer utvecklas över tid.

Med LYFTIS får du vägleding i sex steg som du jobbar med på din skola, i den takt som känns rimlig. Stegen illustreras i figuren nedan och processen är tänkt som en återkommande cirkel, som innebär ständigt förbättringsarbete. På LYFTIS webbplats finns vägledning, exempel, formulär och tips med mera. Materialet bygger på skolinspektionens granskning av teknikämnet, och det självvärderingsmaterial som då togs fram av dem.

Illustration från https://www.liu.se/cetis/lyftis/index.shtml
 

Om du som jobbar i Norrköpings kommun vill jobba med LYFTIS på din skola, kontakta gärna Charlotta Nordlöf eller Sara Westling. Vi tror på LYFTIS koncept och är intresserade av att följa arbetet med LYFTIS på skolorna och stötta er i processen i den mån vi har möjlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar