Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

fredag 13 november 2015

Vattenfest för små miljöspanare

Igår var det vattenfest och över 300 barn samlades i mässhallarna som en avslutning på uppdraget "Spana på vatten". Våra lokala dagstidningar har skrivit om detta, se länkarna nedan:

Vattenfest för små miljöspanare - Nyheter - Folkbladet

Rent vatten viktigt för alla - Norrköping - Norrköpings Tidningar

Vill du också bli en miljöspanare och lösa miljöuppdrag? I Norrköping är mer än 1000 barn miljöspanare. Myggnätet vänder sig till barn på förskolor och skolor som är mellan 4 och 9 år gamla och genom att lösa tre introduktionsuppdrag blir du sedan en legitimerad miljöspanare och får vara med i större gemensamma uppdrag. Uppdragen handlar om miljö och hållbar utveckling, och det finns tydliga kopplingar till både teknik och naturvetenskap. All information om hur du gör för att gå med finns här.

Nästa uppdrag kommer att skickas ut till alla som är med i Myggnätet i början av december, men redan nu kan vi avslöja att det kommer att handla om värme och genomföras i samarbete med Hyresbostäder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar