Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 7 januari 2016

Gott nytt teknikår!

Idag börjar är vi många som arbetar vår första dag i år. Kanske känns det lite trögt att komma igång efter en lång och skön ledighet. Jag har tidigare tipsat om de Facebook-grupper som finns för lärare som undervisar i teknik. De kan vara en bra inspirationskälla, och kanske ett sätt att få igång teknikhjärnan efter ledigheten. Under jullovet har bland annat tips på bra byggmaterial diskuterats i gruppen "Teknikämnet i fokus" och åsikter  om samt erfarenheter av olika typer av kartong och kanalplast har utbytts.

Några andra grupper som kan vara intressanta att följa är "Teknikämnet i skolan", "Nätverk för Naturvetenskap och teknik i förskolan" och "NO och teknik år 1-3".

Lycka till med terminsstarten, jag hoppas du kommer ha nytta av bloggen under år 2016!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar