Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

fredag 22 januari 2016

Möten mellan tekniklärare

Att träffas och mötas är bra, speciellt när man får möjlighet att träffa andra som jobbar med samma sak, fast på lite olika sätt.

Igår var åtta 7-9 lärare som undervisar i teknik och besökte Ebersteinska gymnasiets Teknikprogram. Där berättade lärarna hur man jobbar med teknik på gymnasiet och om  vad som är på gång. Bland annat så blev grundskolorna inbjudna till att både medverka på och att komma som besökare till en teknikmässa (27/5, mer info kommer här på bloggen) och till skolans makerspaceförening . Det blev också intressanta frågor och samtal lärarna emellan, och vi hade kunnat pratat länge om likheter och olikheter mellan gymnasium och grundskola, men vi skulle ju jobba lite praktiskt också.
Vi fick prova på ett programmeringsprogram som heter Processing 3 (www.openprocessing.org), samt CAD-programmet Inventor. Dessutom blev vi tipsade om att använda Google sketchup.

Det bästa med eftermiddagen var nog i alla fall alla möten som uppstod mellan lärare och de kontakter som knöts. Ett stort tack till lärarna på Teknikprogrammet som tog sig tid att ta emot besökare!


Här testar jag Processing 3, ett program där man
enkelt kan komma igång med att programmera grafik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar