Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 16 februari 2016

Symaskinen - dåtidens iPad?

På 1850-talet representerade en symaskin den allra senaste teknikutvecklingen. Så kanske var den lika eftertraktad som en surfplatta eller smartphone är idag?

I den här artikeln, Symaskinens väg till hemmen, från tidningen Teknikhistoria, får vi ta del av hur Isaac Singer blev världens största producent av symaskiner. Texten tar upp begrepp som uppfinning, konstruktion, massproduktion, affärsidé, design och patent. Jag tror att det är en artikel som du kan arbeta med tillsammans med dina elever. Symaskinen är också en intressant maskin som går att diskutera ur olika perspektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar