Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 17 maj 2016

Grattis till Camilla Segervall och 5A på Skarphagsskolan

Här kommer ett blogginlägg som är hämtat från Skarphagsskolans egen blogg, där skriver rektor Madeleine om det stipendium som Camilla fått:

Grattis Camilla och klass 5 A som fått teknikspanarnas stipendium!

 
I går fick klass 5 A oväntat besök. Det var Kecke och Daniel från organisationen Teknikföretagen som knackade på och överlämnade ett stipendium till Camilla på 10 000 kronor. Klassen fick även presenter, en solcellsrobot att bygga ihop tillsammans och en regnponcho till var och en. Motiveringen till stipendiet var:
 

"Camilla visar på en tydlig plan för sin teknikundervisning som vi tror kommer få alla elever att känna mer glädje för teknikämnet. Jättebra att hon fokuserar på flickornas teknikintresse. Hennes ambition, att väcka nyfikenheten och kreativiteten hos eleverna med inspirerande teknikmaterial, tror vi definitivt att hon kommer lyckas med!"
 
Pengarna kommer att användas till att köpa in robotar och material för att delta i tävlingen Future City (vars tema 2016/2017 är "Staden för alla"). Camilla planerar att arbeta ämnesövergripande under året och ha tävlingen som mål.
Grattis Camilla och 5 A!
/Rektor Madeleine

 
 
Länk till inlägget på skarphagsskolans blogg: http://skarphagsskolan.blogspot.se/2016/05/grattis-camilla-och-klass-5-som-fatt.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar