Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 7 juni 2016

Från ved till WWW

CETIS (Centrum för tekniken i skolan) har precis släppt ett undervisningsmaterial för åk 7-9 som heter "Från ved till WWW" och handlar om elektricitet. De första delarna handlar om ljus och ljud.

I undervisningsmaterialet får vi med inlevelse uppleva hur livet tedde sig utan elektricitet, hur man löste situationer utan elektricitet, hur vardagen upplevdes och på vilka sätt livet har förändrats fram till i dag. Elektriciteten syns inte men vi är beroende av den och här reser vi bakåt i tiden till ett annat Sverige och letar oss framåt till dagens samhälle där elektriciteten är en självklarhet. Här hittar du olika typer av uppdrag som elever kan arbeta med, teoretiska och praktiska.

Materialet finns i pdf-format på följande länk: http://www.liu.se/cetis/undervisningsexempel/franvedtillwww.shtml

http://www.liu.se/cetis/undervisningsexempel/franvedtillwww.shtml

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar