Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 19 september 2016

Hej digitaliseringen, 1800–talet ringde

Idag innehöll vår lokala tidning NT en intressant krönika om teknik, nämligen Hej digitaliseringen, 1800–talet ringde . Krönikören Edvard Hollertz jämför nutidens digitalisering med industriella revolutionen. Hur påverkar dagen teknik oss människor och hur påverkade 1800-talets tekniska förändringar människorna då? Det är intressanta perspektiv för oss som jobbar med teknik i skolan, och säkert också något du som jobbar med lite äldre elever kan ha nytta av i undervisningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar