Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 20 december 2016

Varifrån kommer de stora uppfinningarna, som programmering?


Den här filmen (7 min) förklarar var uppfinningar kommer ifrån, teknikutveckling och programmeringens historia. Den är på engelska, men i alla fall de lite äldre eleverna kan nog hänga med. Eller se den som en inspirationsfilm för dig själv som tekniklärare!

1 kommentar:

  1. Intressant film: neccessity is not always the mother of invention, fun is an important part. Jag var egentligen ute efter varifrån de flesta uppfinningar kommer: forskarmiljöer, företagens utvecklingsavdelningar eller enskilda uppfinnare?

    SvaraRadera