Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 23 januari 2017

Så jobbar man med programmering i tekniken i årskurs 9 i Vänersborg

I en artikel i Origo får vi ta del av hur man jobbar med programmering i teknikämnet i årskurs nio i Vänersborg. Här kombinerar man programmering med styr- och reglerteknik. I artikeln beskrivs också hur man arbetar med Scratch, som går ut på att styra en figur på skärmen. Jag tänker att arbetet med programmering i kombination med styr- och reglerteknik är ännu mer intressant för teknikämnet, eftersom programmering blir en del av helheten och ett medel för att nå målen, inte något fristående. Jag hade gärna läst ännu mer i detalj om vad man gör och hur man jobbar med detta. Intressant är också slutet a artikeln där framgångsfaktorer belyses, det behövs tid, utrustning och fortbildning för att lyckas.

Här finns artikeln:
http://tidningenorigo.se/har-lar-niorna-datorn-sopsortera/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar