Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 12 januari 2017

Världens största 3D-karta av stadsdel finns i Norrköping

Visste du att världens största 3D-karta av stadsdel finns i Norrköping? Är detta något man kan använda och diskutera i teknikundervisning med eleverna? Jag tänker att det kan vara intressant att ta upp fördelar och nackdelar med en sådan karta.

Så här beskriver Norrköpings kommun kartan och hur den ska användas: http://www.norrkoping.se/organisation/nyheter/2016/11/03/varldens-storsta-3d-karta/index.xml

En film om kartan finns också:
https://vimeo.com/189332811

Och tidningen Ny Teknik har uppmärksammat kartan. Titta gärna på kommentarerna från läsarna i slutet av artikeln: http://www.nyteknik.se/digitalisering/svenska-spotscale-bakom-varldens-storsta-3d-karta-av-stadsdel-6800811

En del av det område som finns i 3D-kartan. Foto: C.Nordlöf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar