Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

onsdag 8 februari 2017

Hans Roslings magiska tvättmaskin

Till minne av Hans rosling vill jag dela med mig av en film där han på ett fantastiskt sätt berättar om tvättmaskinen och vilken betydelse den haft för utvecklingen.  Jag har själv använt den här filmen i teknikundervisning med gymnasieelever, och jag tycker att den är ett jättebra underlag för en lektion om teknikutveckling och om teknikens påverkan på, och betydelse för, människan. Filmen hjälper också till att få in ett genusperspektiv i undervisningen. Filmen är på engelska och är lite för svår för yngre barn, men titta på den för din egen skull! De här nio minuterna är ett bra sätt att själv bli inspirerad och få en snabbdos av fortbildning.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar