Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

fredag 10 mars 2017

Förändringar i teknikämnets centrala innehåll

Nu är det klart. Läs om regeringens beslut här:
Stärkt digital kompetens i läroplaner och kursplaner

För teknikämnets del förändras några formuleringar i det centrala innehållet:

Teknik
  • Arbetssätt för utveckling av tekniska lösningar i årskurs 1–3: Att styra föremål med programmering.
  • Arbetssätt för utveckling av tekniska lösningar i årskurs 4–6: Att styra egna konstruktioner eller andra föremål med programmering.
  • Tekniska lösningar i årskurs 7–9: Tekniska lösningar som utnyttjar elektronik och hur de kan programmeras.
  • Arbetssätt för utveckling av tekniska lösningar i årskurs 7–9: Egna konstruktioner där man tillämpar styrning och reglering, bland annat med hjälp av programmering. Hur digitala verktyg kan vara stöd i teknikutvecklingsarbete till exempel för att göra ritningar och simuleringar.
 

Det är viktigt att eleverna får en förståelse för vad som kan göras med digital teknik. Men - förmågorna i Teknikämnet förändras inte, så det är viktigt att planera för en bredd i Teknikundervisningen och inte bara för programmering och kodning. du som undervisar i Teknik har uppdraget (och förmånen) att låta eleverna ta del av hela kursplanens innehåll.

Ändringarna ska börja tillämpas senast 1 juli 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar