Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

fredag 28 april 2017

Tema Norrköping - Linköping i future City 2017/2018

Till att börja med så gratulerar vi vår grannkommun Linköping som tog hem två priser i årets upplaga av Future City. Bra jobbat!

Fututre City är ett material för år 6-9 där man också kan tävla i fyra olika kategorier. Temat för en av dessa kategorier blir Future City Minecraft: Fjärde storstadsregionen, Linköping och Norrköping, i framtiden. 1:a pris är 5 000 kronor. Kanske kan det inspirera extra många skolor från vår kommun att vara med?

Förutom själva tävlingsmöjligheten erbjuder Future City lektionsupplägg, lärarhandledning och ett webbinar om stadens offentliga rum. Materialet passar bra att använda som en del av teknikundervisningen.  

Future City är en ämnesöverskridande tävling för årskurs 6-9. I Future City möts skola och näringsliv för att bygga framtidens stad. Uppgiften kräver bland annat kreativitet, lagarbete och förmåga att lösa problem.

https://drive.google.com/file/d/0B9kamo_1IHtOaFZlYzF0cU5iZWc/view?usp=sharing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar