Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 8 maj 2017

Skolverkets moduler för TEKNIK

Skolverket arbetar med att ta fram moduler, som ska kunna användas som kompetensutveckling. Nu har Skolverket släppt de första modulerna för Teknik! Modulerna heter "Teknikens förändring och dess konsekvenser" och finns i tre versioner; för åk 1-3, för åk 4-6 och för åk 7-9.

Modulerna behandlar de två sista förmågorna i teknikämnets kursplan:
  • värdera konsekvenser av olika teknikval för individ, samhälle och miljö, och 
  • analysera drivkrafter bakom teknikutveckling och hur tekniken har förändrats över tid.

  • Allra bästa jobbar du med modulerna tillsammans med dina kollegor på ämnestid, men givetvis kan du plocka de delar du är intresserad av och förkovra dig på egen hand också.

    Du hittar materialet på skolverkets webbplats Lärportalen: https://larportalen.skolverket.se/#/moduler/2-teknik/alla/alla

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar