Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 5 juni 2017

Fidget spinner på tekniklektionen

Man ser dem överallt där det finns barn, snurrorna som blivit så populära. Är det vår tids jojo? Men hur ser de ut inuti? De är enkla att öppna och snart upptäcker man att det finns ett kullager inuti. Varför inte inspireras till en tekniklektion med snurrorna som utgångspunkt?

Ta gärna hjälp av den här artikeln från Ny teknik: http://www.nyteknik.se/teknikrevyn/kullager-satter-snurr-pa-trenden-6853030

Här finns många uppslag att utgå ifrån; Vad är ett patent? Vad är ett kullager och hur används sådana? Vad är SKF och vilken betydelse har kullager haft för teknikutvecklingen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar