Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 5 september 2017

Svårt att se helheten i tekniska system

NATDID, Nationellt centrum för naturvetenskapernas och teknikens didaktik, jobbar med att vara en länk mellan skolorna och undervisningen, och universiteten och forskningen. Bland annat sammanfattar de forskning som kan vara av intresse för lärare. Till exempel den här artikeln som handlar om tekniska system. Läs den gärna! Den är bara en sida och skriven med ett språk som är lätt att ta till sig. Längst ner på sidan kan du ta del av vad en lärare som läst forskningsartikeln tänker.

https://liu.se/artikel/det-ar-svart-att-se-helheten-i-tekniska-system

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar