Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 24 oktober 2017

Tips på program från UR - om kommunikationens historia

På Facebook finns olika grupper för oss som är intresserade av teknikundervisning. I en av grupperna jag följer tipsades om ett program från UR i serien En rolig historia. Del 4, "Kommunikationens historia" handlar om hur vi har skickat meddelanden till varandra genom tiderna. Till programmet finns både arbetsblad om lärarhandledning.

Det passar bra om du jobbar med förmåga fyra och fem;
  • värdera konsekvenser av olika teknikval för individ, samhälle och miljö, och 
  • analysera drivkrafter bakom teknikutveckling och hur tekniken har förändrats över tid. 
Och så tas många viktiga begrepp upp. Programmet rekommenderas för åk 4-6, men kan säkert användas för fler målgrupper, beroende på hur du lägger upp undervisningen.


Du hittar det på https://urskola.se/Produkter/179428-En-rolig-historia-Kommunikationens-historia

P.S. Gå gärna med i Facebookgruppen Teknikämnet i fokus  och ta del av intressanta tips och diskussioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar