Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

lördag 11 november 2017

Toalettens dag 19/11 - passar utmärkt till teknikundervisning!

Toalettens dag 19/11 passar jättebra att uppmärksamma i teknikundervisningen. Toaletten är en vardagspryl som vi tar för given, men stannar vi upp och tänker efter så finns det många aspekter att diskutera på en tekniklektion. Hur funkar den? (Styr- och reglerteknik) Hur skulle vi klara oss utan den? (teknikens påverkan på samhället) Vad händer när vi spolar? (utan det tekniska systemet så har vi inte så stor användning av toaletten) Har alla barn i världen tillgång till ett badrum med toalett? (sociala aspekter av teknik)

Här följer länkar till några tidigare inlägg om undervisning kring toaletten, med tips på vad du kan göra på temat toaletter:

https://pedagog-norrkoping-teknik.blogspot.se/2015/11/idag-ar-det-internationella.html

https://pedagog-norrkoping-teknik.blogspot.se/2014/11/mera-toaletter.htmlInga kommentarer:

Skicka en kommentar