Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

fredag 15 december 2017

Är teknik ett praktiskt eller teoretiskt ämne?

Har du funderat på den frågan? Vad tycker du? I det senaste numret av CETIS nyhetsbrev ägnas ett helt uppslag åt att diskutera den saken, där man ganska snabbt konstaterar att det inte kan vara antingen det ena eller det andra. Och vilka skolämnen är egentligen antingen det ena eller det andra? Det kan vara bra att som lärare fundera och tänka igenom detta, och kanske också fundera på hur det påverkar din inställning till teknikundervisning.

Jag rekommenderar dig att läsa artikeln av Claes Klasander och Thomas Ginner, du hittar den här:

https://liu.se/cetis/nyhetsbrev/2017-4-teknik-pr-teoretiskt.shtml

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar