Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

fredag 4 maj 2018

Diskussioner och lärande i teknik, 200 timmar, klimatspelet m.m. i nyhetsbrev nr 2.


Tekniken i skolan nr 2, 2018
I årets andra nummer av nyhetsbrevet Tekniken i skolan delar Claes Klasander med sig av tankar om digitalisering i det centrala innehållet och om vad 200 timmar i grundskolan räcker till. Eva Hartell skriver om två förslag som kan stimulera diskussioner och lärande i Teknik. Vi träffar elever och lärare på Nynässkolan i Gävle. Läs också om var innovationerna uppstår, om genus i teknikämnet, om klimatspelet som kan rädda din stad och mycket mer. Som vanligt hittar du också spännande boktips och forskningsinformation. Trevlig läsning!


Tekniken i skolan nr 2, 2018 (pdf som öppnas i en ny flik).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar