Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 18 februari 2021

Inspirationsträff: teknikundervisning om de globala målen

TEKNIKUNDERVISNING OM DE GLOBALA MÅLEN

Välkommen till en inspirationsträff med fokus på hur teknikundervisningen kunskapsinnehåll kan inriktas och anpassas till De globala målen för hållbar utveckling!

Oavsett om du redan arbetar med de globala målen och också vill integrera teknikämnet i den undervisningen eller om du vill utveckla din nuvarande teknikundervisning mot de globala målen, så kommer du få inspiration under den här träffen. Nationellt resurscentrum för teknikundervisning i skolan (CETIS) har nyligen publicerat ett inspirationsmaterial med fokus på De globala målen för hållbar utveckling. Materialet är framtaget för lärare i årskurs 7–9 och gymnasiet, men fungerar också bra som personlig kompetensutveckling och inspiration för dig som arbetar med yngre elever. Under träffen kommer både exempel för årskurs 1–6 och 7–9 att lyftas.

Medverkande kommer vara Susanne Engström (huvudförfattare till materialet), KTH och CETIS och Charlotta Nordlöf, Norrköpings kommun och CETIS. Föreläsning kommer varvas med samtal i mindre grupper (stadievis indelning). Materialet finns redan nu att se på: https://liu.se/cetis/verksamhet/om-de-globala-malen.shtml

Träffen genomförs digitalt tisdagen den 16/3 kl. 15:00-16:30. Alla anmälda får en länk i god tid innan mötet. Du som redan är anmäld till inspirations- och nätverksträffen detta datum sedan tidigare behöver inte anmäla dig igen. Nytillkomna anmäler sig via e-post till: charlotta.nordlof@norrkoping.se

Välkommen!

Charlotta Nordlöf, FoU-avdelningen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar