Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 19 februari 2018

Teknik i barnlitteraturen

Nu har skolverket släppt en ny del i modulen "Natur Teknik och språkutveckling". Denna del handlar om teknik i barnlitteraturen och vänder sig i första hand till förskollärare, men kan säkert inspirera fler. Tankar kring bl.a. val av böcker, genus och teknik och naturvetenskap väcks. 

Du hittar den delen här:
https://larportalen.skolverket.se/#/modul/2-natur/F%C3%B6rskola/031-natur-teknik-o-sprakutveckling/del_03/

Se också filmen "Att utforska teknik i barnlitteraturen" som hör till modulen. Den är inspelad på en förskola i vår kommun.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar