Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 15 november 2016

Från dynamit till Spotify - 100 svenska innovationer

Det är nog ganska vanligt att ha innovationer eller uppfinningar som tema i teknikundervisningen. Den här artikeln från Dagens nyheter med en lista med 100 svenska innovationer kan säkert vara till användning vid planeringen: 100 svenska innovationer
Artikeln handlar om varför så många uppfinningar gjorts i Sverige och uppfinnare Christian Sandström funderar kring detta och kring vad som krävs för att innovationer ska fås fram.


En av många svenska innovationer
foto: Charlotta Nordlöf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar