Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 25 augusti 2014

Tips och inspiration på Facebook! :-)

Använder du Facebook? Du har väl inte missat att det finns många bra grupper som du kan ha nytta av i jobbet?

Här kommer några tips med anknytning till teknikämnet:

Nätverk för Naturvetenskap och Teknik i Förskolan En grupp med mer än 2000 medlemmar. Om gruppen: Nationellt nätverk för lärande inom naturvetenskap och teknik i förskolan utgör en nationell basstruktur och ett samverkansorgan för utvecklings- och forskningsinsatser inom ramen för kunskapsområdet naturvetenskap och teknik med inriktning förskolebarns lärande. Ett Nationellt nätverk skall arbeta för att mer långsiktigt stödja, utveckla och vidmakthålla intresse och kompetens för förskolans NT-didaktiska frågor.

Teknikämnet i skolan Om gruppen: Sida för pedagoger som gärna arbetar med och utvecklar teknikämnet i skolan. En sida med information, tips och annat som kan vara av intresse. Sidan skapad av Maria Sandström vid Lärande och samhälle, men alla är välkomna med bidrag! Ca 400 medlemmar, det vore roligt med fler.

Teknikämnet i fokus Gruppen har drygt 700 medlemmar. Om gruppen: Grupp för alla intresserade av att diskutera Teknikämnet i skolan. Öppet för alla, inte bara lärare i ämnet Teknik. Hur lyckas vi med samarbete över ämnesgränserna och mot andra aktörer. 

NO i grundskolan En grupp med 3400 medlemmar, fokus på NO, men Teknikfrågor dyker också upp ibland. Om gruppen: Grupp för alla intresserade av att dela erfarenheter av biologi, fysik och kemi.Fritt fram för alla som vill delta på något sätt!  Fråga, tipsa, inspirera och inspireras!
 
Några mer allmänna grupper:
 
Bedömning för lärande  Nästan 10 000 medlemmar! Om gruppen: Gruppen är en del av webbplatsen http://bedomningforlarande.se/. Vi ser gärna att detta blir en plats där du som arbetar i skolan kan diskutera bedömning, dela med dig av tips, tankar och idéer om bedömning till andra. Skapa, synliggör och lär tillsammans! Varmt välkommen!
 
Central innehåll utifrån Lgr 11 Nära 3000 medlemmar. Om gruppen: Tyckte att det saknades ett bra forum där vi ger och tar idéer utifrån varandras erfarenheter vad gäller de olika ämnenas centrala innehåll. Flippa klassrummet och The big 5 finns redan, här kan man mer fokusera på själva lektionsinnehållet - vi får se om det blir en flipp eller flopp=) Välkomna!
 
Till sist, några sidor att gilla:
  •  CETIS- Nationellt resurscentrum för tekniken i skolan
  • FinnUpp - uppfinnartävlingen för grundskolan.
  • Teknikåttan - Teknikåttan är en tävling i teknik och naturvetenskap för åttondeklassare och en resurs för hela grundskolan.
  • Teknik tillsammans - Inspirationsmaterial för förskola och grundskola år 1-6.
  • Snilleblixtarna i Sverige - Ett program för förskola och grundskola som handlar om att väcka barns intresse för teknik, naturvetenskap, uppfinningar och entreprenörskap.  
  • Forskning och framkant för Norrköpings skola - Inspiration och idéer kring tänkande och lärande

Har du några tips på Facebooksidor? Lämna gärna en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar