Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 21 oktober 2014

CoderDojo - Testa programmering!

Det här tipset är i första hand inte till er som pedagoger, utan kanske som föräldrar eller mor-/farföräldrar. Ta med barnen på en spännande teknikupplevelse;
Varannan lördag finns möjligheten att testa på programmering i olika former på VisualiseringscenterC. CoderDojo vänder sig till tjejer och killar mellan 7 och 17 år (förälder följer med barn under 12 år). Alla är välkomna, de flesta har inte programmerat innan. Träffarna arrangeras ideellt av studenter vid Linköpings universitet, Campus Norrköping, som tycker det är roligt med programmering och att lära ut. Anmälan öppnar lördagen innan, platserna går åt snabbt, så häng på låset!
Läs mer på http://visualiseringscenter.se/coderdojo och se även Facebook  https://www.facebook.com/CoderDojoNkpg?fref=ts


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar