Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 26 april 2016

SM i fågelholk 2016

Jag var och besökte mässan Nordiska trädgårdar för några dagar sedan. Förutom inspiration för trädgården så fick jag också se finalisterna i SM i fågelholk, en tävling som arrangeras av Naturskyddsföreningen. Alla holkarna var byggda av skolelever. Jag röstade på Björkboet av klass 5B i Kvinnebyskolan i Linköping, vilket också visade sig vara den fågelholk som vann första pris.

Den vinnande fågelholken, byggd av elever på Kvinnebyskolan i Linköping.


Alla finalister och information om tävlingen och vinnare, finns på Naturskyddsföreningens sida. Jag skulle tro att det blir en ny omgång av SM I fågelholk 2017. Kanske något för dig och dina elever? Ett tillfälle att jobba med teknik, slöjd, biologi och kanske något mer ämne. Håll utkik efter mer information hos Naturskyddsföreningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar