Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 4 augusti 2016

Framtidens båtmotor: en delfinfena?

Framtidens båtmotor: en delfinfena?: Båtmotorer med konstgjorda delfinfenor – det ska ge minskade utsläpp och en tystare havsmiljö. 'Det här är ett projekt som är klockrent för oss', säger Mats Amundin, forskningschef på Kolmårdens djurpark.

Kanske kan du använda den här artikeln i din undervisning? När jag läste artikeln i Norrköpings tidningar tänkte jag att det är roligt att skolorna i Norrköping kan ha Kolmårdens djurpark att samarbeta med, och att här finns också inspiration för teknikämnet.

http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/framtidens-batmotor-en-delfinfena-om4229236.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar