Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

onsdag 10 januari 2018

Gott nytt teknikår!

Nytt år, vilket också ofta betyder förändring och nya möjligheter.  2018 kommer medföra två förändringar för teknikämnet i grundskolan. 

1. Förändringar i kursplanen. Det har nog knappast undgått någon att förändringar i grundskolans läroplan förändras med nya skrivningar om digitalisering. Det gäller även teknikämnet där kursplanen kommer få några nya skrivningar gällande digitalisering och programmering, som kommer gälla från 1/7 2018. https://www.skolverket.se/skolutveckling/resurser-for-larande/itiskolan/styrdokument

2. Förändringar i timplanen. Från och med 1/7 kommer också timplanen för grundskolan att förändras. Det innebär att teknikämnet ska ha 200 timmar undervisning under grundskolan. Idag delar teknik, kemi, fysik och biologi på 800 timmar under grundskolans nio år, men efter den 1/7 i år kommer alltså dessa fyra ämnen förfoga över 200 timmar var. På vissa skolor betyder detta kanske inte någon stor förändring, medan andra skolor kommer få tänka om i hur man har lägger ut timmar och undervisningstid. http://rkrattsdb.gov.se/SFSdoc/17/171236.PDF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar