Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 24 mars 2014

En inspirerande CETIS-konferens i Uppsala

En solig dag i mars var jag på CETIS regionala konferens i Uppsala. Vi var många teknikintresserade pedagoger som hade samlats för att bi informerade och inspirerade. Samtidigt som vi var väldigt många på samma ställe, blev vi också påminda om att vi var och en är viktiga; Elisabet Nihlfors, dekan på Uppsala Universitet, välkomsttalade och berättade att endast en person börjat läsa till tekniklärare i Uppsala hösten 2013.
Under dagen varvades föreläsningar och valbara seminarier, och i pauserna fanns möjlighet att besöka olika utställare som visade läromedel m.m. Några exempel på vad som togs upp under dagen är bedömning i teknikämnet, en genomgång av arbetsamaterialet Teknik tillsammans, och en presentation av Womengineer .
Under avslutningen av dagen blickade CETIS ordförande, Claes Klasander, framåt. Han pratade om vad som behöver bli bättre, men gav oss också några ljuspunkter att glädjas över! /Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar