Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

onsdag 19 mars 2014

Norrköpingselever i final i uppfinnartävling!

Imorgon torsdag 20/3 deltar en grupp elever från Ebersteinska gymnasiet i Uppfinnartävlingen Blixtlåset. För några veckor sedan gick de vidare i en deltävling i Örebro och nu hålls finalen i Umeå. De sju eleverna går i årskurs tre på Teknikprogrammet och läser kursen Teknik-specialisering. så här beskriver de sin uppfinning "Silikonarmbandet";
"För att underlätta för personal och patienter inom vården har vi tagit fram ett silikonband. Vi har funnit ett problem med att fästa droppslangen på den inlagda patientens arm. Slangen fästs vanligtvis med tejp och gasbinda, vilket kan  medföra obehag vid borttagning för en patient genom smärta eller allergi. Med vårt silikonband blir proceduren smidigare och helt smärtfri."
 
Lycka till i finalen!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar