Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 4 februari 2016

Siemens invigde framtidens teknik

3D-skrivare har blivit allt vanligare ute på skolor, och även om du inte har en på din skola så har du kanske pratat om att de finns och hur de fungerar med dina elever? Nu har Siemens i Finspång tagit 3D-printing till en ny nivå genom att tillverka delar till en turbin med denna teknik. I artikeln nämns många fördelar med den här tekniken, tex att energiåtgången reduceras och att det blir enklare att tillverka mindre serier. Här finns mycket att diskutera med eleverna kring tillverkning, kostnader och miljöpåverkan tänker jag.

Hel artikeln och bilder hittar du här:  Siemens invigde framtidens teknik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar