Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 28 augusti 2017

Kartongmatchen - och tekniska system

Det finns många olika koncept och tävlingar som man som lärare kan använda i sin undervisning. Idag vill jag tipsa om ett, Kartongmatchen, ett projekt som Tetrapak och WWF står bakom. Projektet vänder sig till f-6, och man kan om man vill vara med och tävla.

Till kartongmatchen finns också material för lärare. På sidan http://www.kartongmatchen.se/materisl-lankar/inspirationsmaterial/ finns inspirationsmaterial, klicka på "En dryckeskartongs livscykel" så laddar du ner en powerpointpresentation. Presentationen har koppling till Norrköping och Fiskeby board och förklarar hur det går till när man återvinner t.ex. ett mjölkpaket. Här kan man passa på att prata med eleverna om tekniska system och hur mjölkkartongen inte bara är en förpackning som fyller en funktion, utan också är en liten del i ett större system.

Från lgr11, teknik 4-6, centralt innehåll:
Vanliga tekniska system i hemmet och samhället, till exempel trafiksystem, vatten- och avloppssystem samt system för återvinning. Några delar i systemen och hur de samverkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar