Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

onsdag 23 april 2014

Energiutmaningen

Idag hålls en heldagsutbildning i energiutmaningen, ett material för år F-6 om hållbar utveckling. 21 lärare deltar. Energiutmaningen är ämnesövergripande, och täcker de flesta skolämnena, däribland teknik.


Dagen har innehållit övningar, diskussioner, filmklipp och experiment. Hur fungerar en mekanisk ficklampa? Vilka energiomvandlingar måste ske för att den ska lysa? 
Genom att undersöka olika matvarors EAN-koder spårar vi deras transportvägar. Vad sägs om kex som tillverkats i Schweiz, förpackats i USA och som sedan hamnar i affären i Sverige? 


Låter det spännande? I höst kommer det antagligen en ny chans att vara med på en utbildningsdag. Håll utkik här på bloggen eller i din mailbox. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar