Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

måndag 8 december 2014

Lärare i Framtidsland

Förra veckan deltog 23 lärare från olika håll i Östergötland i en utbildningsdag med temat "Energiutmaningen". Vi höll till på Arbetets museum och gick igenom ett utbildningsmaterial för år F-6 med temat hållbar utveckling. Under dagen gavs också en guidad visning av utställningen Framtidsland som var uppskattad och gav oss mycket att tänka på. Du som jobbar i skolan och vill prata framtid och hållbar utveckling med dina elever har mycket att hämta på utställningen. Där finns också mycket teknik! Utställningen kommer finnas kvar ända till år 2019. Missa inte denna resurs på hemmaplan.
Framtidens transportmedel? Roligt är det i alla fall!

Framtidens bostäder?

Våra liv gör ekologiska fotavtryck

Det finns många prylar att titta på på det långa löpandebandet.

Vågrkraft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar