Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 11 december 2014

Språk och skrivande - viktigt i Tekniken

Språket är viktigt i alla ämnen, inte minst i teknikundervisningen. Skolverket har ett inspirerande undervisningsstöd om skrivande i naturvetenskap och teknik:
Skrivande i naturvetenskapliga ämnen och teknik - undervisningsstöd

Du hittar både olika texttyper och olika nivåer på texterna. T.ex. det här förslaget på en serie om röntgen som är tänkt för år 4-6.

bild från http://www.skolverket.se/skolutveckling/larande/nt/grundskoleutbildning/amnesovergripande/2.8343

Du hittar också texter på temat "Reklam och information", "Journalistiska texter" och "Digitala presentationer". Kanske kan den här sidan hjälpa dig att lyfta språket i teknikundervisningen och tekniken i språkundervisningen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar