Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

tisdag 16 december 2014

Ta loss, sätta fast och sammanfoga

Ta loss, sätta fast, sammanfoga är ett arbetsområde som Skolverket har tagit fram, inriktat mot förskolan. Att just ta loss, sätta fast och sammanfoga är något som sker varje dag på förskolan när det leks, kläs på och pysslas på olika sätt. Med hjälp av texten och filmerna så kan vi se på de här vardagshändelserna som ett sätt att urskilja enkel teknik i vardagen.
 


Det finns också en film där förskolelärare reflekterar kring det här området, och frågor som du själv kan fundera över på egen hand eller tillsammans med dina kollegor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar