Här kan du följa arbetet med utveckling av teknikämnet i Norrköpings kommun.Det kan vara information om utbildningar och kurser, lektionstips och andra saker som rör teknikämnet. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vill du dela med dig av något som ni gör i tekniken på din skola eller förskola, så skicka ett mail till charlotta.nordlof@norrkoping.se och hör också gärna av dig med tips på vad du vill läsa om på den här sidan.

Ett tips är att prenumenera på inlägg i den här bloggen (fyll i din mailadress i fältet här nedanför till höger) så får du ett mail varje gång det kommer ny information här på sidan.

torsdag 29 januari 2015

Formativt teknikupplägg

Det talas och skrivs mycket om formativ bedömning, men kanske inte så ofta kopplat till just teknikämnet. Jag vill tipsa om ett blogginlägg från Pedagogstockholm, med konkreta tips på hur man kan lägga upp ett arbetsområde i teknik formativt. Läraren som bloggar heter Tommy Lucassi och han delar med sig av elevuppgifter, matris, bedömningsblankett och tips och instruktioner till dig som lärare. Just det här upplägget har genomförts med elever i år 9, men du kan säkert ha nytta av "tänket" även om du undervisar andra elever.

Blogginlägget med uppgifterna och övrigt material hittar du här!

Är du intresserad av formativ bedömning och ett formativt upplägg så vill jag passa på att tipsa om en sammanfattning av en artikel på detta område; Kryssa i en ruta visar inte vad eleven kan utveckla på Skolverkets forskningssida. Där finns även andra intressanta sammanfattningar av artiklar inom undervisning och bedömning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar